Euro-Rus activities -Деятельность Евро-Русь

For a great Europe, from Gibraltar to Vladivostok ! – За Великую Европу, от Гибралтара до Владивостока !

Kris Roman (Euro-Rus) op congres te Sint-Petersburg

Posted by Kris Roman op juli 25, 2008

Op vrijdag 25 juli 2008 vondt er te Sint-Petersbug een vormingsavond met als werktitel :

“Democratie en rechts in hedendaags Europa”

Kris Roman, voorzitter Euro-Rus, werd er door de lokale afdeling van een patriottische beweging uitgenodigd om er te komen spreken over de democratische toestand en de toestand van het nationalisme in het Westen.

Kris Roman sprak er in naam van Euro-Rus. Hij kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor uitspraken, teksten en daden gesteld door de organisatoren.

Hij begon met de volgende woorden : “U heeft me gevraagd om een woordje te plaatsen over democratie. Als het enkel daar over gaat, dan zal dit mijn kortste toespraak ooit zijn : democratie bestaat niet in Europa. Zo, dat was het dan, ik wens u allen nog een goede avond.” Met deze intro was de toon gezet en de sfeer revolutionair gemaakt. Het publiek begreep dat er in deze grap veel waarheid stak.

Hij sprak er over de Belgische situatie, het huidige Vlaams nationalisme. Hij stelde dat de hedendaagse Vlaams-nationalistische partijen de dag van vandaag de geopolitieke as Washington-Brussel-Tel Aviv kiezen. Hij verwees naar de recente voorstelen van de heer Philip De Winter van het Vlaams Belang om eventueel Israël bij de EU te voegen. Het Russisch publiek reageerde zwaar geschokt. Russen kunnen zoveel kontlikkerij aan Israël niet begrijpen. Zeker niet indien men kijkt hoe men daar met het autochtone Palestijnse volk omgaat. Kris Roman legde ook uit dat het VB “Israël als een bastion van het Westen” ziet. De zaal was gewoon ontsteld van zoveel verraad.

Kris Roman zei dat iedereen het recht heeft op een (geo)politieke mening, maar dat die mening dan ook correct in het buitenlands moet worden meegedeeld.

Kris Roman legde het Russisch publiek uit dat separatisme niet steeds negatief moet worden beschouwd. België kan vergeleken worden met de Sovjet-Unie : artificieel tot op het bot. Dus is ontbinden een noodzaak. “Stel dat de Tataren, een complete minderheid in Rusland, het hier voor het zeggen zouden hebben. Dat het Russisch zowat wordt verboden, de president en vele ministers Tataar zijn en er een paar Russen in de regering zitten als alibi. Zou u, de meerderheid dan niet in opstand komen ?” Het aanwezige publiek huiverde van deze idee.

Kris Roman sprak ook over de economische ideeën : moreel en etnisch rechts, economisch links. Deze denkbeelden moet men aan Russen geen twee keer uitleggen. Ook de idee van (vrijwillige) moslimscholen en autochtone scholen begreep men er direct. Beter dat dan dat alles om zeep is. Raar dat sommigen in Vlaanderen dit moeilijk willen begrijpen.

De geopolitieke band met Iran kreeg eveneens een plaats in het gesprek. De oorlogszucht van de internationale bankiers  – die de (christelijke) wereld alias Europa tegen de (islamitische) Arabische wereld willen opzetten en elkaar laten uitmoorden – is In Rusland bekend. Blijkbaar trappen nationalisten hier niet in de val van de internationale bankiers. Russische nationalisten willen hun land veel meer Russisch houden dan dat bijvoorbeeld Vlaams-nationalisten hun land Vlaams willen houden. Maar ze zijn wel voorstanders voor een geopolitiek bondgenootschap met Iran tegen de VS en Israël.

Na het congres werd Kris Roman door verschillende Russische media geïnterviewd. Daarin stelde men vragen over de huidige Belgische situatie, separatistische wegen en de denkbeelden van Euro-Rus.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: